Öljyt

Puuöljyt monipuolisiin käyttötarkoituksiin
Danish Oil puuöljyt
Danish Oil puuöljy on tung-öljyn (kiinanpuuöljy) ja eräiden muiden kasvisperäisten erikoisöljyjen sekoitus. Danish Oil puuöljy valmistetaan prosessissa, jossa puuöljyyn lisätään fenolihartseja, jotka lisäävät tuotteen veden, emästen ja yleensäkin kemikaalien kestävyyttä. Danish Oil puuöljylle on tunnusomaista nopea alkukuivuminen kosketuskuivaksi ja lopullinen kuivuminen kovaksi (ei tahmeaksi) ja vastustuskykyiseksi, kestäväksi pinnaksi. Seoksessa käytetyt erikoisaineet tunkeutuvat syvälle kaikkiin puulaatuihin eikä puuöljy jää pinnalle paksuksi kerrokseksi. Täten vältetään pinnan irtoutuminen, kesiminen ja säröily sen ikääntyessä. Koska Danish OIl puuöljy kuivuu kovaksi, sitä voi käyttää pohjustuksena tai puskurina ennen muita pintakäsittelyjä. Danish Oil puuöljy tuo esille kaikkien puulaatujen luontaisen kauneuden ja muodostaa luonnollisen huokoisen ja hohtavan (satiini) pinnan. Danish Oil puuöljy on elintarvikehyväksytty. Ei voi ohentaa sitrusohenteella.

Kiinanpuuöljy
Kiinanpuuöljy on kiinalaisen tung-puun (Aleurites Fordii) pähkinämäisistä hedelmistä tehty luonnon öljy. Sillä saadaan kulutusta kestävä pinta, joka kestää hyvin esim. vettä, hedelmäsuoloja, hiilihappojuomia, alkoholia ja lämpöä. Kyseiset puuöljyt eivät homehdu eivätkä muuta puun luonnollista sävyä ja tuntua. Koska kyseiset puuöljyt ovat monesti hieman hankalasti levitettäviä, tehdään ensimmäiset kaksi käsittelyä esim. mineraalitärpätillä tai lakkabensiinillä ohennetulla puuöljyllä, jolloin saadaan aikaan parempi puun kyllästyminen. Kaksi seuraavaa käsittelyä tehdään pelkällä puuöljyllä. Paljon kiinanpuuöljyä sisältävällä aineella saa aikaan parhaimman viimeistelyn. Useampi kerros tekee pinnasta kiiltävämmän. Kyseiset puuöljyt sopivat vain uusille tai käsittelemättömille pinnoille. Öljyt soveltuvat sekä sisä- että ulkokäyttöön. Puuöljy on ihanteellinen mm. salaattikulhojen, keittiön työpintojen sekä puutarhakalusteiden käsittelyyn. Elintarvikehyväksytty.

Floor Oil puuöljyt
Floor Oil puuöljyt ovat sekoitus luonnollisia kasvisöljyjä ja hartseja lakkabensiinissä, jotka on suunniteltu antamaan kauniin ja kestävän pinnan. Öljy on tarkoitettu sisätiloissa kaikille puulattioille kuten parketeille ja laudoille. Floor Oilin käsitelty pinta ei ole liukas (korkea kitkakerroin) ja se on hyväksytty voimistelusalien lattioiden käsittelyyn Englannissa.
On havaittu että korkeasta kitkakertoimesta on hyötyä siinä missä liikku koiria. Kun lattia ei ole liukas koiran ei tarvitse käyttää kynsiään kun se juokee ja näin ollen lattiaan ei tule naarmuja.
Tuotteet 1 - 14  (Yhteensä 14)
Lemon Oil, 500 ml - Öljyt - LO05 - 1
Robert Sorby
30,90 €
Tilattavissa
Floor Oil - Öljyt - FOIL1000 - 1
Rustins
alk. 28,40 €
Useita vaihtoehtoja
Worktop Oil 1000 ml - Öljyt - WOIL1000 - 1
Rustins
27,10 €
Heti varastosta
Plastic Coating - Öljyt - PCGL1000 - 1
Rustins
alk. 23,00 €
Useita vaihtoehtoja
Tung Oil, kiinanpuuöljy - Öljyt - TUNO1000 - 1
Rustins
alk. 18,50 €
Useita vaihtoehtoja
Q/D Garden Furniture Oil - Öljyt - GOILW1000 - 1
Rustins
alk. 16,50 €
Useita vaihtoehtoja
Appelsiiniöljy / Pure Orange Oil, 250 ml - Öljyt - 705277 - 1
14,50 €
Heti varastosta
Sinensis Camelia Oil in Spray Bottle 250 ml - Öljyt - 705294 - 1
12,90 €
Heti varastosta
Danish Oil puuöljyt - Öljyt - DANO1000 - 1
Rustins
alk. 10,50 €
Useita vaihtoehtoja